Avond4daagse 2021

Boeren, Burgers en buitenlui 
Avond4Daagse Altweerterheide 

In Altweerterheide gaat in de laatste week van de schoolvakantie weer de Avond4Daagse van start. Vanaf dinsdag 31 augustus tot vrijdag 4 september zijn wandelaars weer welkom in het Groene Hart van Weert op de routes van zes en 10 kilometer 

Deelnemers aan de 4Daagse maken tijdens deze tochten in een nieuwe editie van boeren, burgers en buitenlui weer kennis met  nieuwe -oude verhalen van de Hei’ die via luchtige ‘pop up acts’ tot leven gewekt. Met ´markante figuren, bijzondere praktijken, karakteristieke plekken van plezier en anekdotes die men niet licht vergeet. 

X-factor 

Het belooft weer een hele bijzondere Avond4daagse te worden. In Altweerterheide – het groene hart van Weert – gaan ze tijdens de Avond4Daagse  met boeren, burgers  en buitenlui op zoek naar de X-factor. Het is een ode  aan de ontstaansgeschiedenis van dit jonge pioniersdorp met zijn oude en nieuwe ontginningen. Deelnemers aan de vierdaagse maken op speelse wijze kennis met het verhaal  van zand, armoe en hard werken. Maar daarnaast is en was ook altijd plaats voor plezier, sport, ontspanning en vermaak. 

Groene Hart van Weert

Deelnemers aan deze gezellige vierdaagse komen vanzelf tot de ontdekking dat de titel ‘Het Groene Hart van Weert’ geen loze kreet is. Nergens in de Weerter buitengebieden is zo´n afwisseling te vinden als hier in de Hei. Van de weidse ontginning van Broek tot de beslotenheid van Aovert en de IJzeren Man. Van de zandverstuivingen in de Wal tot de eeuwenoude Dijkerakker. 

Dit jaar staan ‘nieuwe hoogtepunten’ in de Hei op het program. Van het spel met de kleine balletjes tot het warme zand van de Tungelderwal. Al eeuwen een trekpleister voor de spelende jeugd. Verder wordt op de eerste dag het voormalig woonoord Tungelroy aan waar in 1950  Molukse families werden ondergebracht. 

Plekken van plezier

Naast het wandelplezier draait het om de verbindingen en de speels gebrachte verhalen. Van de handel en wandel, de sprokkel en smokkel aan de grens. Van de  sport, muziek en ontspanning. Maar het is ook het verhaal van de grond naar de mond. Van dagloners, voerlieden, boeren en turfstekers. Elke avond op een andere manier binnendoor en buitenom, met markante tegenliggers en onverwachte taferelen. Naast een vrolijke noot komen de deelnemers op plekken die ze doorgaans niet gauw zullen aandoen.  Wandelaars aan de 4Daagse krijgen op deze wijze een ander beeld van het groen, de geschiedenis en de glans van de Hei-j. 

Mensen kunnen kiezen uit de routes van 6 km of 10 km. 

In verband met de COVID maatregelen is inschrijving dit jaar uitsluitend vooraf mogelijk.

Aanmeldprocedure

Aanmelden via het mailadres avond4Daagse@altweerterheide.nl.

Geef de namen door van alle deelnemers inclusief het mailadres en telefoonnummer van iedere deelnemer. 

De deelnamekosten € 6,- per deelnemer.

Het inschrijfgeld overmaken op bankrekeningnummer NL40 RABO 0310 9825 96 tnv PHHG Mols.

Na ontvangst van betaling ontvangt men een bewijs van deelname per mail.

Dit bewijs moeten de wandelaars bij zich hebben. 

Er kan gestart worden tussen 17:00 en 19:00 uur vanaf het terras van De Paol in Altweerterheide. 

De acts vinden plaats ná zes uur!