(Afval)probleem containers Altweerterheide

Beste dorpsbewoners,

De afgelopen tijd hebben wij als Dorpsraad met regelmaat aandacht gevraagd voor de containers (glas / PMD / kleding) bij de Sporthal. Steeds vaker zijn de containers overvol, afval wordt gedumpt en de kledingcontainer wordt opengebroken.

Onze BOA (Handhaving) heeft hier veel aandacht aan besteed en heeft dezelfde constateringen gedaan. Wij danken hem daarvoor! Het contact over het probleem is nauw. Wij willen graag dat er meegedacht gaat worden voor een oplossing, maar daarvoor is eerst erkenning van het probleem nodig. Dat lijkt steeds meer aan de orde te zijn. Ook leggen we structureel opgemelde problematiek vast (foto’s) om een en ander duidelijk te maken.

Onze BOA gaat als schakel tussen afvalbedrijf Renewi en de Gemeente contact opnemen met de ‘Functioneel Beheerder Afval’. Hier zal worden aangegeven dat de situatie een probleem is voor ons dorp en anders zeker wel gaat worden. Kortom: hier is actie nodig. Op voorhand en niet als het probleem een piek bereikt.

Jullie zijn nu op de hoogte dat het onze aandacht heeft en we werken aan een oplossing binnen onze mogelijkheden en bevoegdheden. Wij informeren jullie verder zodra dat er nieuwe info is.

Hartelijke groet,

Bestuur
Dorpsraad Altweerterheide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *