4 mei herdenking bij het monument aan de Bocholterweg

Na het wegvallen van de vele beperkingen rond Corona, vindt dit jaar de dodenherdenking bij het oorlogsmonument aan de Bocholterweg in Altweerterheide plaats, zoals wij dat al jaren gewoon waren. 

Dit jaar is wel heel bijzonder gezien de ontwikkelingen van de oorlog in de Oekraïne, die de gehele wereld inmiddels in zijn greep houdt. Niet alleen in de Oekraïne, maar ook bij diverse conflicten in de wereld vallen vele slachtoffers, net als de tienduizenden soldaten die ons in 1944 te hulp schoten en nooit meer terugkeerden in hun vaderland. 

In Altweerterheide gaan onze gedachten speciaal uit naar de bemanningsleden van de  twee vliegtuigen die op 30 november 1944 met elkaar crashten boven ons dorp.

Naast de kranslegging bij het monument worden alle namen van de verongelukte bemanningsleden van die vliegtuigcrash jaarlijks benoemd, en voor ieder van hun wordt een rode roos in een vaas geplaatst.

De medewerking van leerlingen van de basisschool St. Jozef uit Altweerterheide is ook dit jaar weer groots. Zij dragen gedichten voor, waarbij oorlogsgeweld en vrede in de wereld ongetwijfeld de kern van hun boodschap zal zijn.

Het comité vindt het belangrijk om te herdenken, waarbij het bekende vlaggen protocol met de Nederlandse, Engelse en Canadese vlag en Signaal Taptoe wederom wordt uitgevoerd.

Het comité nodigt u hierbij van harte uit om aanwezig te zijn bij deze herdenking op woensdag, 4 mei a.s. bij het monument gelegen aan de Bocholterweg. 

Programma Herdenking.

19.20 uur Bijeenkomst bij monument

19.30 uur Opening.

19.35 uur Gedichten voordracht.

19.50 uur Kranslegging en 15 rozen met vernoemen namen.

19.55 uur Signaal Taptoe

20.00 uur Twee minuten stilte

20.02 uur Wilhelmus 1 couplet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *