Vrijwillige vuurwerkvrije zones mogelijk Wordt uw straat vuurwerkvrij?

De gemeente Weert wil net als vorig jaar experimenteren met vrijwillige vuurwerkvrije zones tijdens de aankomende jaarwisseling. Inwoners kunnen hiervoor zelf het initiatief nemen, een burgerinitiatief dus. Bewoners van een straat, plein of buurt kunnen op vrijwillige basis met elkaar afspreken geen vuurwerk af te steken binnen hun gebied. De gemeenteraad heeft het experiment van vorig jaar geëvalueerd en besloten de proef te herhalen. Wilt u met uw buren afspraken maken over een vuurwerkvrije zone? Ga dan met hen in gesprek en stem goed af. U kunt zich vervolgens aanHoe gaat het in z’n werk? melden door een formulier op de website van de gemeente Weert in te vullen. Van de gemeente krijgt u de borden om het vuurwerkvrije gebied te markeren. Omdat het om een vrijwillige zone en vrijwillige afspraken gaat, kunnen de gemeente en politie niet handhaven als er toch vuurwerk wordt afgestoken. Inwoners zullen elkaar daar op moeten aanspreken. We gaan uit van de kracht van de burger zelf. Draagvlak onder buren is dus van groot belang voor het slagen van een initiatief. Aanmelden voor een vuurwerkvrije zone kan nog tot en met 19 december.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *