Gemeente Weert geeft gratis strooizout weg

In de winterperiode is er kans op vorst en sneeuw, waardoor gladheid ontstaat. Daarom stelt de gemeente Weert eenmalig gratis vijf kilo strooizout per huishouden ter beschikking. Dit strooizout kunt u bij de Milieustraat ophalen, aan de Graafschap Hornelaan 207-209 in Weert. Neem hiervoor uw legitimatiebewijs of Weerterlandpas mee.

Het is ook mogelijk om zout op te halen voor familie, buren of mensen die slecht ter been zijn. Neem dan naast uw eigen legitimatie, ook een legitimatiebewijs van de desbetreffende persoon mee.

Milieustraat
Kies aan de poort bij de Milieustraat de rechter rijstrook en druk op de groene knop om de slagboom te openen. Gebruik niet de Weerterlandpas, anders wordt er een knip van uw tegoed afgeschreven.

Stoep ijsvrij houden
De gemeente vraagt of u de stoep voor uw woning zoveel mogelijk sneeuw- en ijsvrij wilt houden. Dit is niet verplicht. Maar de gemeente vraagt dit toch, om zo samen te werken aan een veilige situatie. Wellicht kunt u ook een handje helpen bij mensen in uw omgeving die dat niet (meer) zelf kunnen.

Het strooizout werkt niet altijd. Met strooien stelt men eigenlijk alleen de gladheid uit. Het strooien verlaagt het vriespunt met acht graden. Wanneer de temperatuur lager is dan min acht graden Celsius, heeft strooien geen zin. De wegen of stoepen blijven dan helaas glad.

Gladheidbestrijding
De gemeente doet zelf ook aan gladheidbestrijding. Op de pagina ‘gladheidbestrijding‘ vindt u een digitale kaart. Daarop kunt u zien waar wordt gestrooid. In de kaart kunt u de zoekfunctie gebruiken en bijvoorbeeld uw eigen adres opzoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *